A Swanson Sztori

1950-es évek végén Leland Swanson legrosszabb félelme kezdett valóra válni. Ízületi gyulladása miatt nem tudott golfozni többé. A golf volt a szenvedélye. Szerette a játékot, de az arthritis lassan átvette az uralmat a teste felett és elindult az élethosszig tartó lejtmenetben.

Leland elolvasott minden írást ami a kezébe került az ízületi gyulladásról és az általános jó közérzetről, köztük számtalan könyvet és cikket a természetes egészség úttörőitől, mint Paul Bragg és Adelle Davis. Előadásokat hallgatott és beszélgetett számos egészségtudatos szakemberrel. E-vitamint kezdett szedni nagy mennyiségben a problémája kezelésére.

1968-ban döntött úgy, hogy tapasztalatait és eredményeit megosztja másokkal is.  Rendelt egy ohioi gyártótól 5000 E-vitamin kapszulát és elkezdte reklámozni és postán elküldeni a fogyasztók számára. 

Választéka hónapról-hónapra bővült és rövidesen katalógusokat küldött ki országszerte. Cége a Swanson Health Products 1969-ben született.
Lee Swanson
elnök

Swanson USA

Észak-Dakota csodálatos és vad hegyei közt taláható Fargo, az a kisváros, ami minden amerikáról szóló időjárásjelentésben szerepel. Itt található a Swanson gyártókapacitása és főhadiszállása.

Termékek

Vitaminok, ásványi-anyagok és gyógynövények mellett a Swanson széles választékát gyártja a különféle speciális célú étrendkiegészítőknek és sportolóknak szánt termékeknek.

Magyarországon

A Swanson Health International 2007 óta van jelen termékeivel Magyarországon és Szlovákiában. E két országban a kizárólagos importőr a Vitaking Kft., mely a termékek hazai jelenlétét biztosítja.